Preventívno-bezpečnostná akcia v Poprade. V Starej Ľubovni objasnené ublíženie na zdraví. Ohavná smrť novorodenca

18.10.2013 Celý región

Preventívno-bezpečnostná akcia v Poprade
V stredu /16.10.2013/ sa na teritóriu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade uskutočnila v nočných hodinách preventívno-bezpečnostná akcia.
Do výkonu bolo zapojených 14 policajtov. Počas štyroch hodín trvajúcej akcie bolo zistených 7 priestupkov, ktoré boli na mieste riešené v blokovom konaní. Policajti skontrolovali 70 motorových vozidiel a 76 osôb, ktorí boli zároveň aj podrobení dychovej skúške na prítomnosť alkoholu.


V Starej Ľubovni objasnené ublíženie na zdraví
Vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni bolo /16.10.2013/ vznesené obvinenie 24 ročnému miestnemu mužovi pre prečin ublíženie na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva.
Mladý muž sa mal skutku dopustiť v máji tohto roku, kedy hodinu po polnoci pred
jednou z reštaurácii na Ul. Mierovej v Starej Ľubovni, po predchádzajúcom vzájomnom nedorozumení fyzicky napadol 20 ročného muža, taktiež zo Starej Ľubovne. Útočník spôsobil poškodenému zlomeninu spánkovej kosti s ďalšími sekundárnymi následkami – toto zranenie si vyžiadalo dobu liečenia 8 týždňov. Obvinený je stíhaný na slobode.


Ohavná smrť novorodenca
Včera /17.10.2013/ popoludní došlo v rómskej osade v obci Nižný Slavkov, okr. Sabinov k pôrodu novorodenca, ktorý bol porodený a aj nechaný bez pomoci v jame pod latrínou.
Novorodenec bol na tomto mieste potom nájdený bez známok života. Matka dieťaťa je momentálne hospitalizovaná v NsP v Prešove. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal v prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.
 

Vyberte región